Praktijkondersteuner somatiek

Publicatiedatum: 01-09-2023
Sluitingsdatum: 01-10-2023
ID nummer: ECTPOS-01092023
Locatie: Tiel
Provincie: Gelderland
Werkuren: 17-34 uur

Gezocht: praktijkondersteuner Somatiek die een lichtpuntje wil zijn voor mensen die chronische zorg nodig hebben.

Als praktijkondersteuner ben jij een aanvulling op de huisartsenzorg. Voor jou niet een eenmalig, snel consult, maar echt de mogelijkheid om de verdieping op te zoeken met de patiënt. Wil jij binnen onze huisartsenpraktijk de langdurige zorg voor onze patiënten op je nemen? Lees dan snel verder.

Paulien, praktijkondersteuner somatiek

“Ik ervaar het ECT als een stabiele club die goed georganiseerd is. Je werkt wel zelfstandig, maar bent onderdeel van een klein team binnen een grotere, professionele organisatie.”

Paulien

Praktijkondersteuner somatiek

Wat ga je doen als praktijkondersteuner?

 • In jouw spreekkamer hou je een eigen spreekuur waar je mensen met chronische, progressieve en/ of complexe somatische problematiek ontvangt.
 • Vandaag wordt weer een afwisselende dag. Je spreekuur is gevuld met patiënten uit de verschillende zorgprogramma’s: DM, CVRM, Astma/COPD en ouderenzorg.
 • Gedurende de dag voer je controles uit, bijvoorbeeld bij patiënten met diabetes, hart- en vaatziekten en longaandoeningen. Moeten er aanpassingen worden gedaan in het medicijngebruik van een patiënt? Jij hebt de kennis om hiermee aan de slag te gaan.
 • Tussen de middag is het tijd om de mails te lezen en te beantwoorden. Ook pleeg je wat telefoontjes. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om samen met je collega’s te lunchen. Jullie kunnen het werk even loslaten en bijkletsen, voordat jullie weer aan de slag gaan.
 • ’s Middags ontvang je weer patiënten op jouw spreekuur. Zo nodig ga je ook op huisbezoek. Even lekker de deur uit.
 • Aan het eind van de dag werk je de administratie nog even bij. Ons werk is steeds meer digitaal, dus jij bent digitaal vaardig en hebt ons ICT-systeem goed onder de knie. Je sluit je werkdag met een voldaan gevoel af. Je hebt écht iets kunnen betekenen voor jouw patiënten. Op naar morgen!
Werken bij ECT Tiel

In het Eerstelijns Centrum Tiel werken vier huisartsenteams op verschillende locaties in Tiel en omgeving. Wij zijn er om onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Met ruim 200 zorgverleners is er enorm veel kennis in huis. Je werkt op je eigen locatie, maar kunt gebruikmaken van alles dat het ECT organiseert en faciliteert. Win-win!

Je komt te werken in huisartsenteam 3.

Wie ben jij als praktijkondersteuner?

 • Je hebt een diploma praktijkondersteuner huisarts (POH).
 • Een hechte band opbouwen met jouw patiënten vind je fijn. Sommige patiënten volg je hun hele leven lang, in goede en in slechte tijden. Bij jou is er ruimte voor een lach en een traan.
 • Jij bent niet bang om zelfstandig beslissingen te nemen. Bij ons krijg je veel verantwoordelijkheid en in een team werken vind je fijn. Want weet je het even niet meer? Dan heb je altijd collega’s om op terug te vallen. Jij leert van jouw collega’s en jouw collega’s leren van jou.
 • Jij bent nooit uitgeleerd. Jij houdt van nieuwe dingen op je pad, verdieping zoeken in de ziektebeelden waar jij tijdens je werk mee te maken krijgt en je vindt het leuk om jezelf bij te scholen.
 • Met jouw geheugen zit het wel goed. De protocollen heb jij zo in je hoofd. Natuurlijk mag je wel even spieken, mocht dat nodig zijn. We zijn geen robots.

“Gelijkwaardigheid staat hoog in het vaandel binnen dit huisartsenteam. Er is sprake van een platte organisatie waar ieders kwaliteiten worden gezien en ingezet. De onderlinge verbondenheid van het team is sterk en de medewerkers zoeken elkaar echt op, bijvoorbeeld voor een gezamenlijke pauze. De sfeer is serieus, maar vooral ook gezellig en er is altijd ruimte voor een lolletje. Er heerst een veilig werkklimaat, waarbinnen alle medewerkers zichzelf mogen zijn. Iedereen kan met vragen altijd bij anderen terecht. Juist het van elkaar leren wordt binnen dit team echt gezien als iets positiefs. ”

Shirley

Praktijkmanager team 3

Wat krijg je bij ons als praktijkondersteuner?

 • Een salaris passend bij jouw opleiding en werkervaring (inschaling in CAO huisartsenzorg). Dit wordt al in een vroeg stadium met je besproken.
 • Je werkdagen en tijden bepalen we in overleg.
 • Wij stimuleren leren. Wil je om- of bijscholen? Top! Dat juichen wij alleen maar toe. Vanuit de zorgprogramma’s bieden we een divers scholingsaanbod.
 • We zetten onze medewerkers op één en dat merk je. Je komt terecht in een warm team met fijne collega’s om mee te sparren, naar door te verwijzen, mee te lunchen en van te leren. Wij geloven dat je samen verder komt.
 • In het ECT is er structureel overleg met alle collega POH-S.
 • Ook zijn er korte lijnen voor overleg met kaderhuisartsen DM en COPD doordat zij bij ons in de praktijk werkzaam zijn.
 • Je hebt uitzicht op een vaste baan bij het ECT.

Praktijkondersteuner bij ECT Tiel jouw baan?

Wil jij iets betekenen voor onze patiëntenpopulatie in Tiel? Laten we dan snel eens kennismaken. Solliciteer eenvoudig door onderstaand formulier in te vullen.

Reageren kan nog tot 1 oktober 2023. Let op: Het kan zijn dat wij voor deze datum al eerder iemand gevonden hebben, waardoor de vacature eerder zal sluiten.
Wij zijn te vinden op dit adres: Dodewaardlaan 7 t/m 11, 4006 EA Tiel, Nederland.
NB. Wij stellen het niet op prijs als uitzendbureaus/ detacheerders/ W&S bureaus op basis van onze vacatures ongevraagd hun diensten aanbieden.

Nog een vraag? Stel deze aan Marlou

Marlou van Eldik

Praktijkmanager

Sollicteren

Persoonlijke informatie

Vertel iets over jezelf

CV (Optioneel)

Cv bestand uploaden

Motivatie

Voeg hier je motivatie toe

Misschien ook interessant

Doktersassistent team 3 17 - 34 uur Tiel
Waarnemend huisarts 27 uur Tiel